Cfare eshte gjinekomastia?

Gjinekomastia eshte nje çrregullim i sistemit endokrin (kryesisht), me inbalancim nivelit te estrogjenit ne krahasim me nivelet e testosteronit.


Cilet jane shkaktaret e gjinekomastise?

Problemi me gjinekosmastine shfaqet gjate pubertetit, por jo vetem, disa raste të gjinekomastise jane te trashegueshme. Abuzimi me alkoolin mund te sjelle probleme me melçine, duke ndryshuar menyren sesi trupi metabolizon hormonet, te cilat sjellin zgjerimin e gjirit.

Rastet e tjera te gjinekomastise mund te ndodhin edhe nga zhvillimi i kancerit. Nje pjese e madhe e ilaçeve pa recete, perfshire amfetaminat, ilacet kunder depresionit, ilaçet per presionin e gjakut, antibiotiket, ilaçet e ulçerave etj mund te shkaktojne gjinekomastine. Ndersa shpesh kjo simptome ngaterrohet me mbipeshen, eshte fakt qe te fituarit nje peshe te madhe trupore stimulon prodhimin e estrogjenit ne trup, e cila mund te shkaktoje semundje. Abuzimi me steroidet gjithashtu mund te shkaktoje gjinekomastine dhe madje mund te shfaqet ne jeten e mevonshme kur trupi kalon permes me shume ndryshimeve hormonale.

Rezervo Konsultën

Vuani nga Gjinekomastia? Plotësoni formularin më poshtë për të planifikuar konsultën tuaj me kirurgë Italian në Dermolife.

Benefitet e gjinekomastise
1- Nje figure me mashkullore, pasi indet e teperta ne ate zone i bejne te ngjashem me femrat dhe kjo gje shpesh eshte e pakendshme.

2- Permireson besimin dhe vetevleresimin, pasi duke hequr pjesen e panevojshme ne ate zone, nderhyrja rregullon pamjen estetike ne ate zone dhe si rrjedhoje ndikon edhe ne rritjen e vetevleresimit.

3- Ben me te lehte kryerjen e aktivitetit fizik, pasi vrapimi mund te krijoje dhimbje por ndryshe nga femrat ku mund te mbajne recipeta per te neutralizuar dhimbjen per meshkujt mbetet nje proces i dhimbshem. Gjinekomastia e eleminon kete problem dhe ju mundeson te zhvilloni cdo aktivitet fizik pa ndjere dhimbje por edhe diskomfort me pamjen tuaj.

4- Me pak dhimbje shpine, pasi dhimbja e shpines eshte porblem i zakonshem per meshkukt qe vuajne nga gjinekomastia. Pesha e tepert ne gjoksin e tyre ndryshon posturen duke dhene pamjen e nje shpine te kerrusur, qendrimi ne kete pozicion shpesh vjen edhe per te shmangur shikimet e te tjereve dhe gjoksi mos te dale ne pah.

TRAJTIMI I GJENEKOMASTISË

Gjinekomastia
Operacioni gjoksit tek meshkujt
Trajtimi i gjoksit tek meshkujt
Gjoks meshkuj

VENDNDODHJA E KLINIKËS DERMOLIFE

Rezervo Konsultën

Vuani nga Gjinekomastia? Kontaktoni Kliniken Dermolife! Për të programuar një konsultë me kirurgun.
Telefono +355 69 20 99 780 ose plotësoni të dhenat: